Naar de hoofdinhoud
Locaties toevoegen

Locaties kan je snel en eenvoudig aanmaken met de locatie wizard of één voor één toevoegen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Elk fulfilment magazijn staat vol met stellingen. Dit kunnen palletstellingen, legbordstellingen of pickstellingen zijn. Deze stellingen bevatten vervolgens individuele locaties waar voorraad wordt opgeslagen. Om er voor te zorgen dat je weet waar alles ligt registreer je deze locaties in je WMS.


Locaties toevoegen met de locatie wizard

Om snel veel locaties aan te maken maak je gebruik van de locatie wizard. Dit doe je door op de pagina voor locaties, rechtsboven te klikken op Locatie Wizard. Zorg er uiteraard wel eerst voor dat er een Magazijn is aangemaakt om de locaties aan toe te voegen.

 1. Kies het Magazijn waar de locaties voor aangemaakt dienen te worden

 2. Selecteer de Bovenliggende locatie waaronder de nieuwe locaties worden aangemaakt. Als er geen bovenliggende locatie is, laat deze dan open.

 3. Vink de Sla bestaande over aan als je bestaande locaties niet dubbel aangemaakt wilt hebben. Vink Ontkoppel product bij geen voorraad aan als je wilt dat de locatie wordt ontkoppelt van een product zodra dit product geen voorraad meer heeft op deze locatie.

 4. Bij Niveaus definieer je de eerst laag locaties. Geef aan of deze laag locaties alfabetisch of als cijfer aangeduid moet worden.

 5. Vul in hoeveel locaties deze laag moet hebben en wat de startwaarde is. Als je bijvoorbeeld alfabetisch hebt gekozen en je wilt de locaties A, B, C, D en E, vul dan 5 in als aantal en A als startwaarde.

 6. Als de laag een hele stelling aanduid dan is het verstandig om Maak locatie-punten aan aan te vinken, zodat deze toegevoegd kan worden in de plattegrond van het magazijn. Dit kan ook achteraf gedaan worden.

 7. Onder Locatietype geef je aan wat voor type locatie dit zal zijn. Er zijn 3 standaard locatietypes, maar bij instellingen kunnen er extra worden aangemaakt. In de wizard wil je kiezen tussen Picklocatie en Bulklocatie.
  Picklocaties zijn locaties waaruit gepickt kan worden en Bulklocaties zijn locaties waar opslaglocaties waar grote hoeveelheden voorraad opgeslagen ligt en waar niet uit gepickt kan worden.

 8. Als er twee of meerdere lagen toegevoegd moeten worden kan je onderaan klikken op Nieuw niveau toevoegen en het proces herhalen.

 9. Zodra je klaar bent klik je rechtsboven aan de pagina op Voorbeeld tonen. Als het resultaat overeenkomt met wat je in gedachten had kun je klikken op Locaties aanmaken. De locaties worden nu in de achtergrond aangemaakt en weergegeven op de locatie pagina.

Was dit een antwoord op uw vraag?