Locations
Magazijn plattegrond voor looproute

Zet je magazijn in kaart om altijd de snelste looproute te krijgen en je omloopsnelheid drastisch te verhogen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Al vanaf 100 bestellingen per dag is het van belang dat je gebruik maakt van batches om herhalende bestellingen of bestellingen van de zelfde klant of locatie te groeperen. Dit kan veel tijd schelen. Het is hier van belang dat je deze batch pickt aan de hand van de snelste looproute. Des te groter je magazijn is, des te belangrijker dit is.

Magazijn in kaart brengen

Om je magazijn in kaart te brengen dien je eerst locaties aangemaakt te hebben. Dit kan je het beste doen door middel van de Locatie wizard. Het is aan te raden de bovenste laag locaties een Locatie-punt te geven zodat deze direct verschijnt op de plattegrond. Zodra dit gedaan is kan je de plattegrond inrichten.

Plattegrond inrichten

1. Vanuit de locatiepagina klik je op het kebab-icoontje rechts van de Location wizard knop en vervolgens op Magazijn aanpassen.

2. In de volgende pagina kan je de naam en afmetingen invoeren van je magazijn. De afmetingen zijn in eenheden van punten en niet meters. Hierdoor is het van belang dat je de locaties relatief aan elkaar plaatst en niet absoluut.

3. Als alle hoofdlocaties (meest bovenliggende locaties) al in de plattegrond staan, dan kan je deze relatief aan elkaar op de juiste plek leggen. Als er locaties ontbreken, kun je deze toevoegen door met de rechtermuis knop op een locatie te klikken en Punt toevoegen te selecteren. Kies de missende locatie en plaats deze op de juiste plek.

4. Vergeet niet ook de statische locaties zoals de paktafels en drop-off punten op de juiste plek te leggen.

5. Als je klaar bent, klik je rechtsboven op Opslaan. Vanaf nu worden de looproutes berekend aan de hand van je paktafel en de locaties op de plattegrond.

LET OP: Je hoeft niet ALLE locaties in kaart te brengen. Voeg alleen de bovenliggende locaties toe. De onderliggende locaties maken namelijk al deel uit van de bovenliggende locaties.