Locations
Locatietypes aanmaken, wijzigen en toewijzen

Locatietypes zijn belangrijk om onderscheid te maken tussen soorten locaties en worden gebruikt bij het factureren van voorraadopslag.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Legbordstellingen, grootbordstellingen, europalletlocaties en blokpalletlocaties onderscheid met verschillende locatietypes. Je geeft aan wel verschillende eigenschappen deze locatietypes hebben en kan deze vervolgens gebruiken om verschillende locatietypes te filteren bij het toewijzen van een locatie aan een product of bij het factureren van een klant voor opslagkosten.

Een locatietype aanmaken

1. Klik links in het menu op Voorraad

2. Rechts van de Locatie wizard knop, klik je op het kebab-icoontje en vervolgens op Locatietypes wijzigen

3. Hier vind je twee lijsten met Voorraad-locatietypes en Werk-locatietypes

4. Om een nieuw locatietype aan te maken klik op de knop + Nieuwe toevoegen

5. Vul hier de naam van de locatie in

6. Selecteer hier welke eigenschappen het nieuwe locatietype zal hebben. Het voornaamste verschil tussen een bulklocatie en een picklocatie is dat er gepickt kan worden bij een picklocatie tov een bulklocatie. De overige voorkeuren kan je naar wens invullen.

Een locatietype toewijzen aan een locatie

1. Klik op een locatie vanuit het Voorraad overzicht.

2. Klik op de knop Voorkeuren

3. Vanuit hier kan je het locatietype wijzigen

4. Als je het locatietype wilt wijzigen voor deze en alle onderliggende locaties, check je de box Toepassen op onderliggende locaties eronder.

5. Klik op Opslaan als je klaar bent.