Batches aanmaken en verwerken

Batches zijn de meest efficiënte manier om een groot aantal orders achter elkaar te verwerken.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een batch is een verzameling van picklijsten die je samen pickt en vervolgens verwerkt. Hierdoor kan je bijvoorbeeld alle picklijsten van één specifieke klant of product verwerken en bespaar je een heleboel looptijd.

Batch aanmaken

Een batch maak je op twee verschillende manieren. De meest gebruikte manier is door de batch aan te maken onder specifieke condities en de andere manier is door picklijsten zelf te selecteren en deze toe te voegen aan een nieuwe batch.

Batch geconditioneerd maken

1. Links in het menu klik je op Batches

2. Klik rechtsboven op + Nieuwe batch

3. Nu kan je alle condities invullen waar je batch aan moet voldoen.
    Onderaan zie je uit hoeveel picklijsten, producten en locaties deze batch zal ontstaan. Des te meer condities je gebruikt des te minder picklijsten in de batch zullen zitten.

4. Zodra je de condities, aantal picklijsten en gebruiker hebt geselecteerd, maak je de batch aan door rechtsboven te klikken op Batch aanmaken.

Batch aanmaken vanuit picklijst overzicht

1. Ga naar het picklijsten overzicht via het menu links.

2. Filter welke picklijsten je wilt zien en selecteer vervolgens welke picklijsten je in de batch wilt hebben. Als dit ze allemaal zijn, vergeet dan niet na het selecteren op Selecteer alles te klikken.

3. Klik vervolgens Selecteer actie en dan op Batch aanmaken

4. Als je op een later moment meer picklijsten wilt toevoegen kan je via de zelfde weg picklijsten toevoegen aan een bestaande batch.

Batch verwerken

Zodra de batch is gemaakt zie je een overzicht van alle picklijsten en bijbehorende producten. Je kan nu ook extra picklijsten toevoegen als je dit nog zou willen doen of bestaande picklijsten of producten met bijbehorende picklijsten verwijderen van de batch.

1. Pick alle producten. Om een batch te verwerken is het aangeraden eerst alle producten te picken. Je kan de met de Print Batch PDF een pagina afdrukken met daarop de producten die je moet picken. Als er meer producten zijn dan je kan meenemen is het aan te raden een batch te maken die minder picklijsten of producten bevat.

2. Zodra alle producten gepickt zijn kan je boven aan de lijst beginnen bij A.

Verwerk de picklijst zoals je elke andere picklijst zou verwerken. Je kan ook boven de producten in de picklijst zien bij welke batch de picklijst hoort.

3. Zodra je de eerste picklijst hebt verwerkt klik je op Volgende picklijst en word picklijst B weergegeven.

4. Als alle picklijsten zijn verwerkt zal de batch als compleet worden gemarkeerd en zal die overgaan naar de eerstvolgende openstaande picklijst.