Naar de hoofdinhoud
Picklijsten verwerken

Picklijsten verwerk je om een bestelling af te ronden. Dit kan per bestelling of in batches

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Picklijsten worden aangemaakt zodra een bestelling geïmporteerd wordt en blijkt dat er voldoende voorraad is. Je kan picklijsten op verschillende manieren verwerken en weten hoe je dit optimaal kan benutten, zorgt voor een zo hoog mogelijke omloopsnelheid.


Picklijst informatie

Elke picklijst bevat nuttige informatie die uit de bijbehorende bestelling komt en relevant is voor de picklijst. Je wilt bijvoorbeeld weten wat het adres is, welke producten je moet picken en waar & welke stappen je moet nemen om de picklijst succesvol te verwerken.

Picklijst verwerken

Om een picklijst te verwerken open je eerst een picklijst uit het picklijst overzicht. Zodra je een picklijst hebt geopend bevind je je op de picklijst pagina om deze te verwerken. Om een picklijst te verwerken focus je je voornamelijk op de producten en de bijbehorende picklocaties en voer je de volgende stappen uit:

  1. Pick de producten uit de picklijst: Ga naar de locaties toe die weergegeven worden naast de producten in de picklijst.

  2. Scan de gepickte producten: Afhankelijk van de vooraf ingestelde flow doe je dit één of meerdere keren. Als je een scanner gebruikt, scan je de barcode op de producten. Indien er geen barcode aanwezig is of je gebruikt geen scanner pick je handmatig de producten door op de (+) te klikken naast de teller.

  3. Verzendlabel aanmaken:

    1. Zodra je alle producten hebt gescand en de stadiums hebt doorlopen, zal je worden gevraagd een verzendlabel aan te maken indien deze niet automatisch is aangemaakt. Kies de vervoerder en de verzendmethode en wacht tot het label is aangemaakt. (Zorg er wel voor dat je printers zijn ingesteld zodat een label en optionele pakbon afgedrukt kunnen worden).

    2. Als een label al automatisch was aangemaakt wordt dit label nu ook automatisch afgedrukt.

  4. Pak je producten in: In de tussentijd kan je de producten inpakken. Het aangemaakte label plak je op de gebruikte doos of zak.

  5. Lever het pakketje in bij het drop-off punt van de vervoerder als dit ingesteld is.

  6. De picklijst is nu "Verzonden" en je kan door naar de volgende picklijst door te klikken op Volgende picklijst en het proces te herhalen. Wanneer de autoplay functie rechtsboven in het scherm op "aan" staat dan komt de volgende picklijst automatisch in beeld.

Picklijst acties

In elke picklijst zijn er een aantal acties die je kan uitvoeren. Door op het kebab-icoontje te klikken open je een drop-down menu met verschillende acties.

Urgent: Door de picklijst urgent te maken, wordt deze boven alle andere picklijsten geplaatst om aan te tonen dat deze picklijst prioriteit heeft.

Bekijk pakbon: De pakbon van de bestelling openen om deze te downloaden of af te drukken. Deze wordt ook automatisch afgedrukt als je de picklijst verwerkt.

Snooze picklijst: Indien je de picklijst op een later moment wilt verwerken kun je deze snoozen tot een bepaalde datum en/of tijd.

Print pakbon: De pakbon van de bestelling kan je ook direct af laten drukken.
Print intern label: Een intern label bevat het ordernummer, de picklijstnummer, klantnaam en een barcode naar de picklijst. Dit doe je op een doos indien het pakketje al is ingepakt alleen het afdrukken van de verzendlabel niet mogelijk is. Het pakketje kan dan opzij gelegd worden en doormiddel van de barcode, kom je weer bij de juiste picklijst.
Open intern label: Het interne label kan je ook eerst openen om te downloaden of via een andere printer af te drukken.
Nieuw verzendlabel aanmaken: Mocht je bijvoorbeeld een tweede verzendlabel nodig hebben, kun je dit via deze knop aanmaken.

Bekijk geschiedenis: De log van een picklijst verteld je alles over wat er is gedaan met deze picklijst.
Picklijst voltooien: Als je de picklijst gewoon in één keer wilt verwerken zonder de ingestelde workflow te doorlopen kun je deze hiermee voltooien.
Reset picklijst: Indien je de picklijst wilt herstarten omdat deze halverwege door iemand werd achtergelaten, kan je deze resetten en opnieuw beginnen.
Picklijst annuleren: Een picklijst annuleer je als deze nog niet verwerkt moet worden en je nog niet weet wanneer wel. Dit pauzeert de bijbehorende bestelling.

Was dit een antwoord op uw vraag?