Picklijst flows instellen

Een flow beschrijft hoe de picklijst verwerkt dient te worden. Welke papieren uit de printer komen en wanneer, zowel als de scan momenten.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met een flow stel je in hoe een picklijst verwerkt wordt en wat de vereiste stappen zijn. Zo geef je aan of een pakbon en retourformulier afgedrukt moeten worden, of een verzendlabel voor of na het verwerken van de picklijst aangemaakt moet worden en wat en hoeveel er gescand moet worden. Dit kan je vervolgens ook onderscheiden voor verschillende situaties met condities.

Hoe stel ik een flow in

1. Klik links in het menu op Instellingen

2. Klik onder Automatisering op Picklist flows.

3. Open een bestaande flow of maak een nieuwe aan door op + Nieuwe flow te klikken.

4. Onder Algemeen geef je de Naam en Beschrijving op.

1. Geef hier ook aan of dit de Standaard flow is die over het algemeen in het magazijn gebruikt dient te worden.

2. Zorg dat je een duidelijke beschrijving gebruikt zodat nieuwe medewerkers direct weten waarvoor deze flow bedoeld is.

5. Onder Verzending geef je aan hoe de labels en pakbonnen afgedrukt moeten worden.

1. Maak gebruik van de optie Maak verzendlabel aan bij aanmaken picklijst om direct een label automatisch te laten aanmaken zodra de picklijst wordt aangemaakt. Zo hoef je niet te wachten op een label zodra de bestelling is gepickt.

2. Je kan ervoor kiezen om direct de picklijst te verzenden zodra je klaar bent met picken met de optie Verzend picklijst na verwerken van picklijst. Als je goed gebruik maakt van automatisering hoef je dan verder niks te doen, het label wordt automatisch voor je afgedrukt.

1. Konden we geen label voor de ze bestelling vinden of aanmaken? Dan krijg je een popup waarmee je snel de gewenste verzendmethode kunt selecteren.

3. Met de opties Pakbon printen en Retourformulier printen geef je aan welke documenten je ook wilt printen zodra de bestelling is gepickt.

4. Met de optie Automatisch een label aanmaken aangevinkt proberen wij een label voor je uit t zoeken die het beste past bij deze bestelling als er na het verwerken geen label voor deze picklijst bekend is. Zorg hiervoor dat je gebruik maakt van automatisering.

5. Met de optie Alleen automatisch verzenden met verpakkingsmateriaal wordt de picklijst alleen automatisch verzonden als er verpakkingsmateriaal aanwezig is in de picklijst. Zo kan je altijd na het picken nog een doos toevoegen. Wil je geen doos toevoegen kan je altijd handmatig op verzend picklijst klikken.

6. Bij Bereik selecteer je het magazijn waar deze flow voor bedoeld is tenzij dit voor alle magazijnen van toepassing is.

7. Stel vervolgens de stappen in die je medewerkers in deze flow moeten aflopen.

Hoe stel ik stappen in voor een flow

1. Klik op "Extra stap toevoegen" onder het kopje Stappen

2. Vul de gewenste naam van de stap in.

1. Zorg dat deze duidelijk aangeeft wat er moet gebeuren tijdens deze stap.

2. Vermijd namen als "Stap 1" of "Eerste stap".

3. Klik op Wijzig voorkeuren op de stap te bewerken.

4. Vul een duidelijke beschrijving in. Je kan het stappenplan van een flow printen om aan nieuwe medewerkers te geven. Als je een duidelijke beschrijving gebruikt is het makkelijker voor nieuwe medewerkers om te begrijpen wat ze moeten doen.

5. Denk goed na over op welke locatie deze stap uitgevoerd moet worden en vul bij verplaats naar locatie de juiste optie in.

1. Productlocaties - Dit zijn de productlocaties voor de producten binnen de picklijst. Wij rekenen voor je uit wat de beste locatie is om te picken.

2. Medewerker locatie - Dit is de locatie/werkplek waarop je medewerker is ingelogd. Deze optie kies je vaak als je meerdere paktafels hebt maar zonder picker en packer systeem werkt. De picklijst wordt dan na het picken toegewezen aan de paktafel waar de picker op was ingelogd.

1. Vul ook een backup locatie in voor het geval dat je medewerker niet is ingelogd op een paktafel.

3. Laatste locatie - Dit is de locatie die ook gebruikt werd voor de vorige stap. Moet je twee verschillende acties uitvoeren vanuit de paktafel (denk aan producten inpakken & strikken en verpakken in de doos/packen), dan kun je het beste deze optie gebruiken voor de tweede actie.

4. Dichstbijzijnste locatie - Deze optie is de dichstbijzijnste locatie tot de laatst uitgevoerde stap.

1. Voor deze optie kan je ook gefiltert op locatietype filteren

5. Selecteer of er gescand moet worden voor deze stap.

1. Je kan kiezen om producten en/of locaties te scannen.

2. Het scannen kan je ook verplicht maken. Je kan dan niet meer gebruik maken van de "Verwerk alles" knop.

3. In een volgende stap kan je ook uitzonderen welke producten gescand moeten worden.

🎉 Gefeliciteerd, je hebt een picklijst flow ingesteld!