Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesHoe gebruik je Lyra WMSPicklijsten
Orderpickkar gebruiken in een batch
Orderpickkar gebruiken in een batch

Met pickbakken kan je paperless en zeer efficient batches picken en verwerken

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Batches in combinatie met pickbakken is bij hoge volumes de meest effectieve manier om te orders te picken en te verwerken. We raden dan ook aan dit toe te passen in je magazijn zodra er minimaal 2 pickers en packers werken. Het is makkelijk schaalbaar door een orderpickkar te halen voor elke nieuwe paktafel en veilig en simpel om mee te werken voor nieuwe werknemers.

Hieronder leg ik uit wat een orderpickkar is en hoe je deze kan gebruiken. Lees hier verder onderaan hoe je deze vervolgens gebruikt in Lyra.

Hoe een orderpickkar en pickbakken werken

Een orderpickkar, etagewagen of picking container is een kar met planken waar je ruimte hebt voor pickbakken die gebruikt worden tijdens het pick en pack proces.

De plekken op de kar worden gemarkeerd met letters A, B, C etc, afhankelijk van het aantal bakken dat geplaatst kan worden op de kar. Elke letter stelt een picklijst voor en de bakken bevatten de inhoud van iedere picklijst. Elke bak bevat ook een barcode die gescant kan worden om de picklijsten te koppelen aan de bakken en de gekoppelde picklijsten te openen in Lyra.

Zo kan je ervoor zorgen dat je tijdens het picken van alle producten in de batch elk product gelijk bij de bijbehorende picklijst gelegd kan worden zodat de packer aan de paktafel enkel nog barcode op de bak hoeft te scannen en de toebehorende picklijst kan verwerken met de producten in de bak.

Orderpickkar en pickbakken gebruiken in Lyra

Zorg ervoor dat je een pickkar en pickbakken hebt die gelabeld zijn met letters en unieke barcodes zoals in het voorbeeld hierboven. De letters plak je op de plekken waar de bakken komen te liggen op de pickkar en de barcodes, die uniek van elkaar moeten zijn en alles kunnen zijn wat je wilt, dienen geplakt te worden op de pickbakken zelf.

Als dat is gedaan ben je klaar om dit te gebruiken in Lyra.

  1. Maak in Lyra een batch aan in Lyra met het maximum aantal picklijsten gelijk aan het aantal bakken dat beschikbaar is in de pickkar.

  2. Klik op Koppel om te beginnen met het koppelen van pickbakken aan picklijsten.

  3. Je zal worden gevraagd om de container te scannen die gekoppeld wordt aan picklijst A. Scan nu de barcode van de pickbak die ligt op plek A in de pickkar.

  4. Scan nu de rest van de bakken totdat alle picklijsten een toegewezen pickbak hebben.

  5. Gebruik nu je mobiele scanner om met de Lyra app de producten te scannen. Bij het scannen van ieder product wordt aangegeven in welke bak het moet, doe dit totdat je alle producten hebt gescand.

    Heb je geen mobiele scanner? Druk dan de batch PDF af, pick handmatig elk product en leg deze in de bijbehorende pickbakken.

  6. Zodra je alles hebt gepickt, breng de pickkar naar de paktafel en scan je met de handscanner de barcode van één van de pickbakken.

  7. De bijbehorende picklijst wordt geopend in Lyra en deze verwerk je met de producten in de pickbak.

  8. Herhaal dit proces totdat de batch verwerkt is en start een nieuwe batch op dezelfde manier.

Gefeliciteerd, je hebt je eerste batch verwerkt met een orderpickkar!🎉

Was dit een antwoord op uw vraag?