Alle collecties
Hoe gebruik je Lyra WMS
Producten
Verpakkingsmaterialen toevoegen en gebruiken
Verpakkingsmaterialen toevoegen en gebruiken

Voeg verpakkingsmaterialen toe om de voorraad of je verpakkingskosten bij te houden of om je klanten verpakkingskosten te factureren.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Lyra kan je je verpakkingsmaterialen als producten toevoegen en tijdens het verwerken handmatig of automatisch laten toevoegen aan een picklijst. Zo kan je de voorraad hiervan bijhouden, inzien hoeveel verpakkingsmateriaal kosten je maakt en kan je je klant factureren voor het gebruik van verschillende dozen of materieel.


Verpakkingsmateriaal toevoegen aan producten

  1. Klik links in het menu op Producten

  2. Voeg een nieuw product toe door op + Nieuw product te klikken

  3. Geef je verpakkingsmateriaal een toepasselijke naam, deze krijg je te zien in picklijsten en op facturen van klanten.

  4. Verander het Type naar packing_material

  5. Geef het product een SKU, deze kan je zelf bedenken en dient gebruikt te worden als barcode als je je dozen met de scanner wilt toevoegen aan picklijsten.

  6. Indien je van plan bent automatisering toe te passen kan je onder Afmetingen de afmetingen van de binnenmaat opgeven.

  7. Als je klaar bent sla je op door bovenaan op Opslaan te klikken.

Verpakkingsmateriaal toevoegen aan picklijst

  1. Zorg er allereerst voor dat je verpakkingsmaterialen een locatie met voorraad toegewezen hebben gekregen als je ze wilt gebruiken in picklijsten. Indien je de verpakkingsmaterialen wilt toevoegen aan een picklijst door een barcode van de SKU te scannen, is het vereist om max. 1 picklocatie te gebruiken.

  2. Tijdens het verwerken van de picklijst kan je de verpakkingsmateriaal toevoegen door een barcode te scannen die overeenkomt met de SKU van één van de materialen of door op de knop + Product toevoegen te klikken, het juiste product te selecteren en deze toe te voegen aan de picklijst.

  3. Het product wordt automatisch geregistreerd als gepickt en wordt indien van toepassing ook na verwerking toegevoegd aan de factuur van de klant.

🎉 Gefeliciteerd, je hebt verpakkingsmaterialen toegevoegd en gebruikt in Lyra

Was dit een antwoord op uw vraag?