Producten handmatig toevoegen

Producten kan je importeren maar ook zelf toevoegen. Om bestellingen te kunnen importeren en verwerken moeten deze in het systeem staan.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het meest efficiënte is om producten direct uit je verkoopkanalen te importeren, maar indien je snel een product wilt toevoegen kan je dit ook handmatig doen.

Om dit te doen:

1. Klik via het navigatiemenu links op Producten.

2. Klik op + Nieuw product.

3. Om een product aan te maken selecteer je het Type, Normaal.

Indien je een virtuele compositie of verpakkingsmateriaal wilt toevoegen klik hier.

1. Vul de Titel en voeg een optionele Afbeelding toe.

2. Vul de SKU (Stock Keeping Unit) in. Dit is de SKU of de EAN die je hebt ingevuld in je webshop en is meestal de zelfde code die op de productverpakking zit.

3. Als de barcode op de productverpakking afwijkt van de SKU/EAN, dan kan je in het barcode veld, de barcode invullen.

4. Optioneel vul je de interne en webshopbeschrijving toe.

5. Als het product toebehoort aan een Fulfilmentklant, selecteer je deze in het volgende veld.

6. Vul het gewicht en afmetingen in. Als je een maat wilt toewijzen aan een product maar niet de afmetingen wilt invullen, selecteer dan handmatig de maat.

7. Vul de prijs en kosten in van het product.

8. Vul de douane informatie in. Deze worden gebruikt om de nodige douane documenten op te stellen voor bestellingen buiten de EU. De HS code kan je vragen aan de leverancier of kan je vinden op https://www.tariffnumber.com/

9. Voeg de onderdelen van het product toe aan de productinhoud. Hierdoor kan altijd worden gecontroleerd of een product wel compleet is als de verpakking open is geweest en tijdens het verwerken van retouren.

10. Als het artikel bedoeld is als gift of marketing bij bestellingen dan kan je deze met condities 'automatisch toevoegen aan picklijsten'. Stel de condities in zodat dit product alleen onder deze condities automatisch toevoegt wordt aan de bestelling zoals bij bestellingen van een bepaalde fulfilmentklant.