Verkoopkanaal API koppelen

Om bestellingen en producten te kunnen importeren uit een webshop zul je deze moeten koppelen aan Lyra, dat doe je door middel van de API

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voordat je bestellingen kan verwerken zal je eerst een verkoopkanaal moeten koppelen dmv de API. Elk verkoopkanaal heeft zijn eigen methode om te authentiseren dus zoek het artikel op voor het verkoopkanaal dat je probeert te koppelen.

Verkoopkanaal koppelen

1. Ga vanuit Instellingen naar Verkoopkanalen of klik links in het menu op Integraties

2. Klik op de knop Nieuw verkoopkanaal.

3. Selecteer het Verkoopkanaal dat je wilt koppelen en vul de Naam en Referentie hiervan in.

4. Selecteer vervolgens wat de gewenste Startdatum is. De datum kan je in het verleden instellen maar de meeste kanalen hebben een limiet van 48 uur oude bestellingen. De datum in de toekomst instellen betekend dat de koppeling niks importeert tot die datum.

5. Selecteer onder Fulfilmentklant de fulfilmentklant in waar deze toebehoort, wijzig indien van toepassing het logo en geef aan of je voor dit verkoopkanaal een pakbon bij elke bestelling wilt afdrukken.

6. Onder Producten kan je o.a. wijzigen hoe de voorraad ge-update wordt. Je hebt de keuze uit Niet updaten, alleen het Voorraadverschil updaten en de Exacte voorraad updaten. Dit is dus de voorraad in de webshop die ge-update wordt.

7. Hieronder vind je de optie Onbekende producten toevoegen, als een bestelling wordt geïmporteerd met een onbekend product en dus een foutmelding geeft, dan zal het product toegevoegd worden aan Producten in afwachting om vervolgens toegevoegd te worden aan Producten. Je kan dan vervolgens opnieuw de bestelling importeren.

8. De SKU zwarte lijst is ervoor om SKU's die je niet wilt verwerken te negeren. Dit doe je als er een lijst aan producten is dat niet door het fulfilmentcentrum wordt verwerkt en waarvoor de bestellingen ook niet geïmporteerd hoeven te worden.

1. Als je een grote spreadsheet hebt aan sku's die niet geimporteerd dienen te worden kan je deze tool gebruiken om de lijst met kommas te schieden: Convert Tool

9. Als laatste en belangrijkste, vul je onder Authenticatie de API gegevens in van het verkoopkanaal. Dit is voor elk kanaal anders maar bevat meestal een Publieke API sleutel en een Geheime API sleutel. Om meer te weten te komen hoe je ieder verkoopkanaal moet koppelen, kan je hieronder navigeren naar een artikel voor het verkoopkanaal dat je wilt koppelen.

10. Na het invullen van de API gegevens, klik je rechtsboven op Opslaan.

🎉 Gefeliciteerd, je hebt een verkoopkanaal gekoppeld.