Prestashop koppelen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om Prestashop te koppelen aan Lyra moeten we eerst de nodige gegevens aanvragen in je Prestashop omgeving. De webservice-sleutel biedt een manier om gebruikers te autoriseren om toegang te krijgen tot de webservice van PrestaShop.

Webservice activeren

1. Log in op PrestaShop Back Office.

2. Ga naar het zijmenu Geavanceerde parameters Webservice.

3. In het Configuration gedeelte, klik op Yes om de webservice in te schakelen.

4. Klik op Opslaan.

Voeg een nieuwe webservice-sleutel toe

Nu je de webservice hebt ingeschakeld, volg de onderstaande stappen om een nieuwe webservice-sleutel toe te voegen.

1. Op de Webservice-pagina, klik op de knop Add webservice key rechtsboven in het scherm.

2. Vul de waardes in van de webservice key. Het makkelijkst is om rechts op Generate te klikken om een automatisch gegenereerde sleutel te maken.

3. Vul een beschrijving in en activeer de sleutel.

4. Selecteer onderaan welke rechten je wilt toewijzen aan de webservice key. In dit geval moet je voor elke Resource die beschikaar is, All aanvinken.

5. Klik nu Save.

De mypresta.shop URL vinden

Naast de Webservice URL hebben we ook de webshop URL nodig, ook wel bekend als de mypresta.shop URL.

1. In je Prestashop backoffice omgeving zie je in je browser adresbar je mypresta.shop url. Kopieer deze URL.

Prestashop koppelen in Lyra

1. Ga in Lyra vanuit Instellingen naar Verkoopkanalen of klik links in het menu op Integraties

2. Klik op de knop Nieuw verkoopkanaal.

3. Selecteer Prestashop en vul de Naam en Referentie hiervan in.

4. Selecteer vervolgens wat de gewenste Startdatum is. De datum kan je in het verleden instellen maar de meeste kanalen hebben een limiet van 48 uur oude bestellingen. De datum in de toekomst instellen betekend dat de koppeling niks importeert tot die datum.

5. Selecteer onder Fulfilmentklant de fulfilmentklant in waar deze toebehoort, wijzig indien van toepassing het logo en geef aan of je voor dit verkoopkanaal een pakbon bij elke bestelling wilt afdrukken.

6. Onder Producten kan je o.a. wijzigen hoe de voorraad ge-update wordt. Je hebt de keuze uit Niet updaten, alleen het Voorraadverschil updaten en de Exacte voorraad updaten. Dit is dus de voorraad in de webshop die ge-update wordt.

7. Hieronder vind je de optie Onbekende producten toevoegen, als een bestelling wordt geïmporteerd met een onbekend product en dus een foutmelding geeft, dan zal het product toegevoegd worden aan Producten in afwachting om vervolgens toegevoegd te worden aan Producten. Je kan dan vervolgens opnieuw de bestelling importeren.

8. De SKU zwarte lijst is ervoor om SKU's die je niet wilt verwerken te negeren. Dit doe je als er een lijst aan producten is dat niet door het fulfilmentcentrum wordt verwerkt en waarvoor de bestellingen ook niet geïmporteerd hoeven te worden.

1. Als je een grote spreadsheet hebt aan sku's die niet geimporteerd dienen te worden kan je deze tool gebruiken om de lijst met kommas te schieden: Convert Tool

9. Vul nu de Webshop URL en de Webservice key in onder Authenticatie.

10. Klik bovenaan de pagina op Save

Gefeliciteerd! Je hebt je Prestashop store gekoppeld aan Lyra!🎉