IKAS koppelen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

IKAS kan direct gekoppeld worden aan Lyra met de API gegevens die we kunnen aanmaken in je IKAS backoffice.

LyraWMS App aanmaken in IKAS

1. Klik links in je IKAS backoffice op Apps My Apps.

2. Vervolgens klik je op Go to Private Apps Create Private App

3. Vul hier een naam voor de applicatie in i.e. LyraWMS en je e-mailadres.

4. Schakel All Permissions in en Save je aanpassingen

IKAS API credentials vinden

1. Nadat je de LyraWMS app hebt aangemaakt in IKAS kan je in het My Private Apps overzicht klikken op Edit om je API credentials te vinden.

2. Hier vind je vervolgens de client_id en client_secret die je nodig hebt voor het koppelen. Kopieer deze om later in te vullen in Lyra.

3. Als laatste heb je de .myikas.com url nodig van je webshop. Deze kan je vinden in de URL van je backoffice. Zoals: ditismijnwebshop.myikas.com

IKAS koppelen in Lyra

1. Ga in Lyra vanuit Instellingen naar Verkoopkanalen of klik links in het menu op Integraties

2. Klik op de knop Nieuw verkoopkanaal.

3. Selecteer IKAS en vul de Naam en Referentie hiervan in.

4. Selecteer vervolgens wat de gewenste Startdatum is. De datum kan je in het verleden instellen maar de meeste kanalen hebben een limiet van 48 uur oude bestellingen. De datum in de toekomst instellen betekend dat de koppeling niks importeert tot die datum.

5. Selecteer onder Fulfilmentklant de fulfilmentklant in waar deze toebehoort, wijzig indien van toepassing het logo en geef aan of je voor dit verkoopkanaal een pakbon bij elke bestelling wilt afdrukken.

6. Onder Producten kan je o.a. wijzigen hoe de voorraad ge-update wordt. Je hebt de keuze uit Niet updaten, alleen het Voorraadverschil updaten en de Exacte voorraad updaten. Dit is dus de voorraad in de webshop die ge-update wordt.

7. Hieronder vind je de optie Onbekende producten toevoegen, als een bestelling wordt geïmporteerd met een onbekend product en dus een foutmelding geeft, dan zal het product toegevoegd worden aan Producten in afwachting om vervolgens toegevoegd te worden aan Producten. Je kan dan vervolgens opnieuw de bestelling importeren.

8. De SKU zwarte lijst is ervoor om SKU's die je niet wilt verwerken te negeren. Dit doe je als er een lijst aan producten is dat niet door het fulfilmentcentrum wordt verwerkt en waarvoor de bestellingen ook niet geïmporteerd hoeven te worden.

1. Als je een grote spreadsheet hebt aan sku's die niet geimporteerd dienen te worden kan je deze tool gebruiken om de lijst met kommas te schieden: Convert Tool

9. Vul de Store URL, client_id en de client_secret in onder Authenticatie.

10. Klik bovenaan de pagina op Save

Gefeliciteerd! Je hebt je IKAS store gekoppeld aan Lyra!🎉