Producten importeren met een spreadsheet

Als je in één keer een groot aantal producten wilt aanmaken of bewerken kan je een spreadsheet importeren en in dit in bulk uitvoeren.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Producten kun je handmatig aanmaken of importeren dmv een koppeling met een webshop of verkoopplatform. Soms zul je handmatig een groot aantal producten handmatig moeten aanmaken en de beste manier om dat te doen is door deze dmv een .csv/.xlsx bestand te importeren. Je vult alle gegevens in met Office Excel of Google Sheets en importeert deze vervolgens met de importeer functie.

Het juiste bestand selecteren

In principe kan je elk .csv,.xls of .xlsx bestand importeren met de import functie. Het is alleen wel belangrijk dat je bestand kolomtitels heeft anders kunnen we niet de juiste data aan elkaar linken.

Producten met bekende skus zullen bewerkt worden, onbekende skus worden aangemaakt als nieuw product. Zorg er dus voor dat je producten met bekende skus verwijdert uit je bestand als je deze niet wilt bewerken.

Spreadsheet uploaden en producten importeren

1. Klik in de Producten pagina op het kebab-icoontje naast + Nieuw product

2. Selecteer Importeer producten

3. Na het afmaken van het bestand, sla je deze op en kan je deze uploaden op de Importeer producten pagina onder Import.

4. Sla dit bestand op en upload deze naar Lyra.

5. Selecteer onder Velden koppelen welke kolom hoort bij ieder veld. Velden die je niet wilt gebruiken kan je leeg laten. Er zijn 3 verplichte kolommen die ingevuld moeten worden om de producten succesvol in te laden, dat zijn; SKU, Fulfilmentklant en Naam. Fulfilmentklant moet ook identiek zijn aan de fulfilmentklant-naam in Lyra. De fulfilmentklant is de klant van de fulfilmentpartij. Het is daarnaast afgeraden om locaties en voorraad te importeren dmv de product-import tool.

6. Klik op Opslaan en de producten zullen automatisch toegevoegd worden aan Lyra.

1. Producten met bekende skus zullen bewerkt worden, onbekende skus worden aangemaakt als nieuw product.

Zijn deze niet toegevoegd? Controleer dan nog eens of je niet een fout hebt gemaakt of vraag ons om hulp!

🎉 Gefeliciteerd, je hebt producten geïmporteerd!