Naar de hoofdinhoud
Picklijstenoverzicht

Krijg controle over je picklijsten en voer acties in grote aantallen uit voor tijdrovende taken

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Picklijsten is waar je de meeste tijd zal spenderen. Dit is waar alles uiteindelijk om gaat en complete grip hebben op hoe je picklijsten zo efficiënt mogelijk kan verwerken op verschillende manieren kan je uren per dag besparen.


Picklijstenoverzicht

De picklijstenoverzicht is zoals andere pagina's customizable met kolommen die nuttige informatie bieden met een aantal unieke functies om de workflow te optimaliseren. Zie in één opslag de verzendmethode, verwachtte verzenddatum, VVB vervoerder en producten.

Filteren is belangrijk om alleen te zien wat op dat moment belangrijk is. Zo kun je filteren op status, datum, fulfilmentklant, producten, vervoerder, verzendmethode, urgente picklijsten en picklijsten die retours bevatten.

Verzendmethode selecteren uit overzicht

Indien je de verzendmethodes niet volledig geautomatiseerd hebt en je van plan bent in bulk orders te verwerken, is het misschien gewenst om voorhand de verzendmethodes te selecteren. Dit doe je door eerst de verzendmethode kolom te selecteren vanuit customize. Als er nog geen label is aangemaakt zie je hier de optie om een label aan te maken. Selecteer de gewenste label en op de achtergrond wordt deze aangemaakt. Dit verwerkt nog niet de picklijst en de status blijft open. Hierdoor kan je erna direct de picklijsten verwerken zonder eerst per picklijst te moeten wachten tot de label is aangemaakt.

Verwachtte verzenddatum & VVB vervoerder

Voor verkopers op bol.com die gebruik maken van Verzend Via Bol.com (VVB) is het cruciaal om de verwachtte verzenddatum na te komen. Door de kolom verwachtte verzenddatum aan te zetten en te sorteren kun je gemakkelijk alleen de picklijsten verwerken die er die dag uit moeten. Bestellingen die op een latere datum verzonden dienen te worden zijn automatisch gesnoozed tot die datum.

Met VVB+ is cruciaal te weten welke orders verzonden worden met PostNL, DHL, Budbee of Ampere. Door de kolom voor VVB vervoerder aan te zetten kan je filteren op de vervoerder die prioriteit heeft.

Was dit een antwoord op uw vraag?