Een verzendmethode aanmaken

Verzendmethodes heb je nodig om labels aan te maken die je kan gebruiken bij het verwerken van picklijsten.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voor elke vervoerder zul je één of meerdere verzendmethodes moeten aanmaken om verschillende soorten labels te kunnen creëren en voor het factureren van verschillende labelkosten aan fulfilmentklanten.

Verzendmethode aanmaken

1. Ga vanuit Instellingen naar Vervoerders of klik links in het menu op Integraties.

2. Klik op de vervoerder waarvoor je een verzendmethode wilt aanmaken.

3. Klik op + Verzendmethode toevoegen na het openen van de vervoerder.

4. Vul de Verzendmethode naam.

5. Selecteer onder Verzendmethodes de verzendmethode van de vervoerder die je wilt gebruiken.

6. Klik op Opslaan boven aan de pagina.

Geavanceerd gebruik

De overige instellingen zijn optioneel en kunnen gebruikt worden voor Automatisering, Facturering en unieke omstandigheden.

• Bij Algemeen vind je de Verzendlabel tags. Deze maak je aan en wijs je toe aan een verzendmethode om vervolgens te gebruiken voor het factureren bij gebruik van een verzendmethode met deze tag.

• Onder Beschrijving vind je Land van ontvanger. Hier geef je een land op als deze verzendmethode exclusief gebruikt wordt voor een specifiek land. Deze verzendmethode wordt dan alleen zichtbaar als je een picklijst verwerkt waar de Land van ontvanger het opgegeven land is.

• Onder Pakketformaat kan je de maximale afmetingen en gewicht invullen die geaccepteerd zijn bij deze verzendmethode. Dit kan je gebruiken om zendingen te vinden waarbij de vervoerder bij het inscannen een overschrijdende afmeting en gewicht heeft gemeten. (Deze functie is nog niet beschikbaar)

• Als je een verzendmethode gebruikt waarbij het verplicht is specifieke documenten mee te sturen, dan kan je onder Documenten bestanden uploaden die bij het aanmaken van het label automatisch worden afgedrukt.

• Als je gebruik wilt maken van Automatische Verzendlabels dan kan je onder Condities aangeven onder welke condities deze verzendmethode gebruikt dient te worden.

🎉 Gefeliciteerd, je hebt een verzendmethode aangemaakt.

Multicollo

Multicollo zendingen zijn een slimme manier en vaak goedkopere manier om meerdere zendingen onder een track&trace te verzenden. Voor de volgende vervoerders ondersteunen we dan ook het aanmaken van multicollo zendingen:

• Post NL

Om multicollo te kunnen verzenden moet je instellen dat je dit wilt ondersteunen voor de desbetreffende verzendmethode. Dit doe je op de volgende manier.

1. Maak een nieuwe verzendmethode aan volgens het stappenplan beschreven in Verzendmethode aanmaken

2. Ga naar het kopje Parcel en vink "Ondersteun multicollo" aan.

🎉 Gefeliciteerd! Je kan nu multi-collo zendingen versturen.