Veelgestelde vragen
Probleemoplossing
Mijn printer werkt niet, hoe krijg ik hem weer aan de gang?

Mijn printer print niet, wat nu?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is natuurlijk erg verveld als je printer niet werkt zoals verwacht, zo kan je misschien geen labels printen of lukt het niet om automatisch af te drukken. Maar hoe los je dit op? We hebben een lijst aan oplossingen gevonden en in dit artikel lees je daar meer over.

Het lijkt logisch, maar we moeten het toch even vragen.

Zit de stekker er wel in? Waarschijnlijk wel, maar mocht dit niet het geval zijn is dit waarschijnlijk de oplossing.

Heb je de juiste printer ingesteld in je account?

1. Ga naar Instellingen > Printers

2. Controleer of de naam van de printer die je wilt gebruiken tussen de printers staat. Staat je printer er niet tussen? Volg dan dit stappenplan: Hoe koppel ik een printer aan Lyra

Heb je een standaard printer ingesteld?

Als je probeert te printen zonder een werkplek te hebben ingesteld en de de locatie waar je aan het picken bent heeft geen ingestelde printer, dan heb je een standaard printer nodig.

Hoe kan ik dit uitzoeken?

1. Ga naar Instellingen > Printers

2. Controleer of een van je printers de Default of Standard notatie heeft. (zie voorbeeld)

Hoe stel je een standard printer in

1. Ga naar Instellingen > Printers

2. Selecteer de printer die je wilt

3. Vink "Standaard" aan in de algemene voorkeuren (zie voorbeeld)

4. Klik op Opslaan

Heb je onlangs de naam van je printer gewijzigd?

Heb je onlangs de naam van je printer gewijzigd? Helaas wordt deze printer dan niet meer herkent door het systeem, je zal hem opnieuw moeten toevoegen.

1. Ga naar Instellingen > Printers

2. Controleer of de naam van de printer die je wilt gebruiken tussen de printers staat met de nieuwe naam. Staat je printer er niet tussen? Volg dan dit stappenplan: Hoe koppel ik een printer aan Lyra

3. Koppel de nieuwe printer aan je paktafel en verwijder de oude. Hoe je dit doet lees je ook in dit artikel: Hoe koppel ik een printer aan Lyra onder het kopje Printer toevoegen aan paktafel.

4. Zorg ervoor dat je de printer instellingen ook opnieuw doet. Check of het printer type, de dpi en de rotatie correct zijn.

Hij print nu wel, maar het is anders dan verwacht.

In sommige systemen kan het zo zijn dat als je de printer naam aanpast hij ook terugkeert naar de standaard instellingen. Dit gebeurt vaak bij windows, maar kan ook afhankelijk zijn van je printer.

Controleer of dit bij jou het geval is en pas het aan indien nodig.