Virtuele producten handmatig aanmaken

Een virtuele compositie of virtueel product bestaat enkel uit onderdelen en heeft zelf geen plek in het magazijn

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Virtuele producten zijn producten die bestaan uit 2 of meerdere producten die op voorraad liggen. Het virtuele product bestaat zelf niet en ligt niet op voorraad. Dit doe bijvoorbeeld als je bundels aanbiedt van meerdere artikelen die je ook los verkoopt. In dat geval maak je een virtueel product aan die een EAN bevat en bestaat uit 2 of meerdere andere EANs.

Met virtuele producten kun je dus gemakkelijk nieuwe producten aanbieden als sets of bundels. Zo hoef je ze niet eerst opnieuw te verpakken en kan je deze direct aanbieden. Virtuele producten kun je niet importeren en moet je dus handmatig aanmaken.

Om een virtueel product toe te voegen

1. Klik via het navigatiemenu links op Producten.

2. Klik op + Nieuw product.

3. Selecteer Type: virtual_composition

4. Vul de Titel en voeg een optionele Afbeelding toe.

5. Vul de SKU (Stock Keeping Unit) in. Dit is de SKU of de EAN die je hebt ingevuld in je webshop en is meestal de zelfde code die op de productverpakking zit.

6. Als de barcode op de productverpakking afwijkt van de SKU/EAN, dan kan je in het barcode veld, de barcode invullen.

7. Optioneel vul je de interne en webshopbeschrijving toe.

8. Als het product toebehoort aan een Fulfilmentklant, selecteer je deze in het volgende veld.

9. Klik op + Add component. Selecteer welke producten en in welke aantallen de compositie bestaat.

10. Vul de prijs en kosten in van het product indien van toepassing.

11. Sla de bundel op door bovenaan de pagina op Save te klikken.