Naar de hoofdinhoud
Picklocaties aanvullen voor backorders

Vul gemakkelijk lege picklocaties van producten aan om backorders te verwerken met de automatische aanvuladviezen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kan zelf aanvuladviezen opvragen van locaties die onder de ingestelde drempel zijn gevallen. Dit doe je in Voorraad ↓ Aanvullingen. Je kan dan in Aanvuladvies de locaties vinden die aangevuld dienen te worden.

Waar zijn de aanvullingen te vinden?

 1. Onder Voorraad vind je Aanvullingen

 2. Hier kan je de Aanvulstrategieën instellen van alle producten. Deze aanvulstrategieën kan je ook instellen op iedere productpagina.

 3. Als je je locaties wilt aanvullen, dan doe je dat door op Aanvuladvies te klikken.

  Hier vind je een lijst aan alle locaties die aangevuld dienen te worden a.d.h.v. de aangemaakte Aanvulstrategieën. Deze kan je vervolgens weer toevoegen aan de Aanvullingen door op Toevoegen te klikken.

Je kan meer vinden over het gebruiken van de Aanvullingen in dit artikel

Locaties aanvullen om backorders te verwerken

Je kan op de Aanvuladvies pagina ook de aanvullingen zien van locaties die aangevuld moeten worden om een backorder te kunnen verwerken. Dit zijn dus urgente aanvullingen omdat er dus voldoende totale voorraad is (bijv. op een bulklocatie) maar niet genoeg pickbare voorraad. Deze picklocaties zijn dus wel gekoppeld aan het product maar zijn leeggeraakt. Door deze locaties aan te vullen kan je dus backorders verwerken die je anders niet had kunnen verwerken.

Verder kan je ook een lijst vinden van alle producten die niet aangevuld kunnen worden omdat er geen gekoppelde picklocaties zijn om aan te vullen.

Waar vind ik de producten die voor backorders aangevuld moeten worden?

 1. Ga links het menu naar Aanvullingen onder Voorraad

 2. Klik op Aanvuladvies op de Aanvullingen pagina

 3. Producten waar een klok-icoontje te zien is, moeten aangevuld worden om backorders te kunnen verwerken. Dit zijn alleen producten die al een gekoppelde picklocatie hebben om te kunnen aanvullen.

  1. Om deze producten aan te vullen klik je op Toevoegen.

  2. De producten komen nu in de aanvullingen te staan waar je ze zoals normaal kan bevestigen waarna de voorraad wordt toegevoegd.

  3. Het aantal dat je moet aanvullen komt overeen met het aantal dat nodig is om de backorders te verwerken. Dit wordt dan ook de strategie voor dit product. Als je dit wilt veranderen kan je dat doen door het product te zoeken en aan te passen in Aanvulstrategieën.

 4. Als je locaties automatisch ontkoppeld als ze leeg zijn dan zul je vaak geen gekoppelde picklocatie hebben om aan te vullen. Deze moet je eerst een picklocatie toewijzen.

  1. De producten die voldoende totale voorraad hebben maar geen gekoppelde picklocatie om aan te vullen kan je vinden in de melding boven het aanvuladvies.

  2. Deze producten kan je een locatie geven waarna ze aan het Aanvuladvies worden toegevoegd met het aantal dat nodig is om de backorders te verwerken.

  3. Klik in bij Aanvuladvies op Toevoegen om het product toe te voegen aan Aanvullingen om deze vervolgens te voltooien.

   De strategie voor deze locatie van dit product zal het aantal zijn dat op dat moment nodig is voor de backorders, als je dit wilt veranderen dan kan je dit zelf nog aanpassen in Aanvulstrategieën.

Was dit een antwoord op uw vraag?