Gebruikers & rechten
Administrator passen toevoegen en gebruiken

Zo stel je een administrator pas in om medewerkers eenmalig extra rechten te geven

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Soms moet je medewerker bepaalde acties kunnen uitvoeren waar hij/zij niet altijd machtiging voor heeft. Om hier mee om te gaan kan je een pasje scannen om eenmalig rechten te krijgen. Hoe doe je dit en hoe stel je dit in?

Een administrator pas koppelen aan je account

Let op! Voordat je dit doet is het belangrijk om te weten dat je een pas nodig hebt met een barcode en een scanner. Heb je geen scanner? Lees dan met een slimme truc hoe je hier alsnog gebruik van kunt maken:

1. Ga naar je Account instellingen door op je profielfoto te klikken rechtsboven in je scherm.

2. Klik op Nieuwe pas koppelen onder het kopje Administrator passen. Je zou nu deze popup te zien moeten krijgen: "Koppel administrator pas aan je account''

3. Scan nu met je scanner de barcode op je pas.

4. Als je scanner automatisch een enter drukt na het scannen ben je klaar. Klik anders op Koppel aan account

5. Je hebt nu een pas toegevoegd! Gefeliciteerd 🎉

Een administrator pas gebruiken

Soms kan je voor bepaalde acties waar je geen rechten voor hebt eenmalig rechten krijgen bij het scannen van een administrator pas. Dit kan niet bij elke actie, maar bij een aantal voorbestemde acties zoals bijvoorbeeld het gebruik maken van de "Alles verwerken" knop in de picklijst. Hoe herken je zo'n actie en hoe maak je gebruik van de administrator pas.

1. Je herkent een actie waar je rechten voor kunt krijgen door deze popup.

2. Scan nu de barcode van de administrator pas die je van je leidinggevende hebt gekregen.

3. Als de pas nog geldig is heb je rechten gekregen en is je actie uitgevoerd. Gefeliciteerd 🎉

Een administrator pas ontkoppelen

1. Ga naar je Account instellingen door op je profielfoto te klikken rechtsboven in je scherm.

2. Als je een pas hebt toegevoegd zie je ongeveer dit overzicht onder het kopje Administrator passen

3. Klik op Loskoppelen naast de pas die je wilt ontkoppelen om de administrator pas te ontkoppelen van je account.

4. De pas is nu ontkoppelt en kan aan een nieuwe administrator worden gekoppeld.