PostNL als vervoerder koppelen

Uitleg over hoe je PostNL dmv de API kunt koppelen aan Lyra WMS

Meer dan een week geleden bijgewerkt

API keys aanvragen via MijnPostNL

Om PostNL te kunnen koppelen heb je de API sleutels en bijbehorende gegevens nodig die je kunt opvragen via de MijnPostNL omgeving. PostNL heeft een handleiding gemaakt die je hier kan lezen.

Je hebt de volgende gegevens nodig om de koppeling te maken:

• Klantnummer

• Klantcode

• Locatiecode (BLS)

• API Productiesleutel

• Barcode bereik (zelfde als klantcode)

• Globalpack code

Deze gegevens kun je aanmaken of vinden in de MijnPostNL omgeving. Mocht je niet alle gegevens kunnen vinden neem dan contact op met PostNL via [email protected].

Als je alle gegevens verzameld hebt, ben je klaar om te PostNL te koppelen aan LyraWMS.

PostNL koppelen aan LyraWMS

1. Ga vanuit Instellingen naar Vervoerders of klik links in het menu op Integraties

2. Klik op de knop Nieuwe vervoerder

3. Selecteer de vervoerder die je wilt koppelen en vul de Naam en Referentie hiervan in.

4. Vul je afzendadres gegevens in en geef aan of je het afzendadres van de fulfilmentklant wilt gebruiken voor deze vervoerder indien deze beschikbaar is.

5. Vul vervolgens de PostNL API gegevens in op de weergegeven velden.

6. Als je klaar bent klik je op Opslaan bovenaan.

🎉 Gefeliciteerd, je hebt een PostNL koppeling toegevoegd. Veel succes met bestellingen verwerken!