Picklijsten
CN22/23 formulier en Commercial Invoice genereren

Voor zendingen buiten de Europese Unie is het noodzakelijk om een CN22 of CN23 formulier en een Commercial Invoice mee te sturen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je bestelling verstuurd naar een ontvanger buiten de EU, dan zal het verzonden pakketje voorzien moeten zijn van een CN22 of CN23 formulier gepaard met een Commercial Invoice (Verkoopfactuur). Dit gebruiken ze in het buitenland bij het importeren om de inkoopkosten te controleren en te valideren. Zonder dit kunnen ze een eigen waardebepaling doen die vaak drastisch hoger ligt en de verwerking van het pakketje veel langer duurt.

Zorg er daarom altijd voor dat je de nodige documenten meestuurt met het pakketje. Jammer genoeg is dit meestal een vrij uitputtend proces waarbij het behoorlijk lang kan duren voordat de zending verzendklaar is met alle juist documenten. Daarom hebben we hier zelf wat voor bedacht.

1. Open een picklijst waar je deze documenten voor zal willen gebruiken.

2. Klik op het kebab-icoontje rechts van de Verstuur picklijst knop en vervolgens op Documenten afdrukken

3. Open of download vervolgens het CN22 of CN23 formulier en de Commercial Invoice.

4. Druk de documenten af vanuit je browser. Stop de commercial invoice in de doos en plak het CN22/23 formulier aan de buitenkant van de doos!