Facturatie
Hoe maak ik een factuur aan voor mijn klanten?

Facturen worden bij ons automatisch aangemaakt, maar hoe ken je de juiste tarieven toe aan een fulfilment klant?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Maak factureren makkelijker door de kosten en facturen op te bouwen met Lyra. Maak prijslijsten aan voor verschillende fulfilmentklanten voor allerlei handelingen zoals orderverwerking, verzendmethodes, opslag, retourverwerking, extra pickkosten en meer.

Om gebruik te maken van de facturatie in Lyra is het belangrijk om te weten dat je de tijd moet nemen om dit goed in te stellen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat wij niet per handeling een tarief toevoegen aan de factuur en specificatie. Wij slaan alleen de handeling op en berekenen ter-plekke op basis van de gekozen prijzenlijst de juiste bedragen.

Prijslijsten aanmaken

Je kan verschillende prijslijsten maken, zoals voor fulfilmentklanten. Je kan altijd achteraf een prijslijst nog aanpassen om een bestaande factuur aan te passen die nog niet gesloten is.

1. Open de Instellingen links in het menu.

2. Klik op Prijsklasses onder Financiën.

3. Maak een nieuwe Prijsklasse aan door op + Nieuwe klasse te klikken.

4. Geef de Prijsklasse een naam.

5. Onder Specificaties vul je alle prijzen in die je wilt factureren. Klik op + Item toevoegen om een specificatie toe te voegen.

6. Kies de specificatie die je wilt toevoegen aan je prijslijst. Afhankelijk van de specificatie dien je nog een land, maat of type te selecteren.

7. Vul de prijs in per handeling. Dit geld voor elke specificatie behalve Location usage (opslagkosten). Voor opslagkosten moet je de prijs voor het gebruik van een locatie per dag in vullen.

8. Vul vervolgens wat het BTW percentage is.

9. Je kan verder ook een inbegrepen prijs invullen. Door onder Don't invoice until in te vullen, geef je aan welk bedrag voor deze specificatie "gratis" is.

10. Als de specificatie een korting is, kan je de box Substract from total checken.

Prijslijst toewijzen aan fulfilmentklant

1. Nadat je een Prijsklasse hebt gemaakt, kan je deze toevoegen aan een fulfilmentklant. Alleen dan kan een factuur worden gegenereerd. Ga hiervoor eerst naar Fulfilmentklanten links in het menu.

2. Open het profiel van een fulfilmentklant en klik op het hamburger-icoontje om naar Voorkeuren te gaan.

3. Vul onder Factuurinstellingen de factuurgegevens in van de fulfilmentklant.

4. Selecteer vervolgens het Factuurtermijn waarop de factuur automatisch gesloten moet worden.

5. Selecteer de Prijsklasse die je wilt toewijzen aan de fulfilmentklant. Deze kan je op elke gewenst moment wijzigen om de huidig openstaande factuur aan te passen.

6. Sla de Voorkeuren op door op Save te klikken bovenaan de pagina.

Factuur en factuurspecificatie inzien en extra kosten handmatig toevoegen

1. Open de Instellingen links in het menu.

2. Klik op Facturen onder Financiën.

3. Open een factuur van een klant die Concept of Closed is.

4. Hier zie je de factuur zoals die opgebouwd is aan de hand van de gekoppelde prijsklasse en verrichtte handelingen. Je kan hier ook de factuurspecificatie en factuur als .xlsx of PDF downloaden.

5. Voeg handmatig kosten toe door op Factuurlijn toevoegen te klikken. Vul hier het bedrag per stuk in, de BTW, aantal stuks en beschrijving.

6. Als je factuur vroegtijdig wilt sluiten dan kan je dit doen door op Vroegtijdig sluiten te klikken. De factuur wordt dan gesloten en de PDF samen met de specificatie wordt gemaild naar de fulfilmentklant.