Starten met Lyra WMS
Overstap-gids - Migratie uit Picqer

Een guide om de verhuizing vanuit Picqer naar Lyra zo strak mogelijk te laten verlopen zonder daarbij oponthoud te ervaren.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is van belang dat je bij het verhuizen naar Lyra ervoor zorgt dat alles naar wens opgezet en getest is voordat je de switch maakt. Bekijk hier hoe je alle data mee kan nemen die belangrijk is, zowel als wat de beste strategie is om de overstap zo goed mogelijk te laten verlopen.

De eerste stap van onboarding is het opzetten van de Lyra omgeving. Je krijgt van ons altijd een uitnodiging voor het aanmaken van een wachtwoord zodat je met je eerste account kan inloggen en we zullen ook met je mee kijken om te helpen met de moeilijke stappen.

Snelle Setup Gids

Zodra je de inlog gegevens hebt gekregen krijg je in het dashboard een Snelle Setup Gids stappenplan te zien. Hierin staan de stappen die je moet doorlopen om Lyra voor het grootste gedeelte in te stellen en gebruiksklaar te maken. Bij elke stap wordt je naar de bijbehorende pagina gebracht met een artikel dat wordt weergegeven door het blauwe chat icoontje rechtsonder in het scherm te openen.

Datamigratie via Picqer API

Een gedeelte van de stappenplan zal je niet (helemaal) hoeven te doen doordat deze data al wordt gemigreerd vanuit Picqer naar Lyra door middel van onze Datamigratie tool.

De data die wij standaard kunnen migreren uit je Picqer account zijn:

• Fulfilmentklanten

• Producten

• Locaties

• Productvoorraad

In overleg kunnen wij met een extensieve migratie tegen extra kosten ook de volgende data migreren:

• Voorraadgeschiedenis

• Bestelgeschiedenis

Koppelingen met webshops en vervoerders zowel als verzendmethodes zullen handmatig toegevoegd moeten worden omdat wij hier geen toegang tot kunnen krijgen dmv de API.

LET OP: Zorg er wel voor dat je de koppelingen met webshops op INACTIEF hebt staan totdat je deze ook daadwerkelijk gaat benutten.

Geleidelijk overstappen

Geleidelijk overstappen houdt in dat er geleidelijk per fulfilmentklant gemigreerd wordt. Hiervoor kies je een aantal fulfilmentklanten die je wilt gaan verwerken via Lyra, dit doe je elke week of om de paar dagen totdat je geleidelijk alle orders nog aan het verwerken bent via Lyra.

Producten migreren per fulfilmentklant van Picqer naar LyraWMS

1. Zorg ervoor dat alle fulfilmentklanten en webshops zijn toegevoegd aan Lyra. De koppelingen met webshops moeten inactief zijn.

2. Maak een selectie aan webshops die je in Lyra wilt verwerken.

3. Exporteer de producten uit Picqer van de fulfilmentklanten die je van plan bent te gaan verwerken. Je hoeft de producten niet te exporteren per fulfilmentklant als de gehele database aan producten tijdens de datamigratie al is ingeladen in LyraWMS.

1. Ga in Picqer naar Producten

2. Klik bovenaan op Import/Export Exporteer producten

3. Selecteer de fulfilmentklant die je wilt migreren tenzij je alle producten wilt exporteren, selecteer dan Alle fulfilmentklanten.

4. Klik op Exporteer en sla het bestand op.

4. Je hebt nu de mogelijkheid om in het geëxporteerde bestand producten te verwijderen die je niet wilt importeren naar LyraWMS om onnodige junkproducten buiten te laten. Controleer ook nog of de fulfilmentklant dezelfde naam heeft in Lyra als in het bestand. Anders kan deze niet worden herkend. Dit kan met bijv. Excel of Google Sheets.

5. Ga in Lyra naar Producten drie puntjes naast + Nieuw product knop Import products.

6. Upload hier je product export bestand dat je hebt geëxporteerd uit Picqer.

7. Koppel de velden die je wilt gebruiken aan de kolommen van het bestand.
    SKU, Fulfilmentklant en naam zijn verplichte velden. De rest is optioneel.

8. Sla de producten toe door op Save te klikken. De producten worden in ongeveer een minuut allemaal toegevoegd.

LET OP: Het is vaak niet verstandig om via de product import-tool de voorraad ook te updaten. Dit omdat het bestand niet meer dan 1 locatie ondersteund dus als je product in Picqer meer dan 1 locatie gekoppeld heeft dan word er in Lyra maar 1 locatie gekoppeld. De voorraad updaten doen we op een andere manier, uitgelegd hieronder.

Virtuele samenstellingen migreren per fulfilmentklant van Picqer naar LyraWMS

Na het toevoegen van alle producten uit Picqer naar Lyra, kan je de virtuele samenstellingen ook importeren. Hier heb je een apart export bestand uit Picqer voor waarmee we de reeds geïmporteerde producten naar LyraWMS kunnen omzetten naar virtuele samenstellingen met de juiste onderdelen.

1. Ga in Picqer naar Producten

2. Klik bovenaan op Import/Export Exporteer samenstellingen

3. Selecteer de fulfilmentklant die je wilt migreren.

4. Klik op Exporteer en sla het bestand op.

5. Pas eerst het .xlsx bestand aan in Excel of Google Sheets met een nieuwe kolom waar je de fulfilmentklant invult per regel en sla deze op. Bijv:

6. Ga in Lyra naar Producten drie puntjes naast + Nieuw product knop Import virtual compositions.

7. Upload hier je samenstellingen export bestand dat je hebt geëxporteerd uit Picqer.

8. Koppel de velden aan de kolommen van het bestand.

Fulfilment client = Fulfilmentklant

SKU = Productcode samenstelling

Attached product SKU = Productcode onderdeel

Amount = Aantal in samenstelling

9. Sla de producten op door op Save te klikken. De producten worden nu omgezet van normale producten naar virtuele samenstellingen. Dit duurt ongeveer een minuut.

Productvoorraad updaten in LyraWMS met voorraad-export uit Picqer

Je kan de voorraad uit Picqer het beste updaten met een voorraad-export bestand. Hierin staan de locaties en voorraad per product.

1. Ga in Picqer naar Producten

2. Klik bovenaan op Import/Export Exporteer voorraad

3. Selecteer de fulfilmentklant van wie je de producten wilt updaten.

4. Klik op Exporteer en sla het bestand op.

5. Controleer nog of de fulfilmentklant dezelfde naam heeft in Lyra als in het bestand. Anders kan deze niet worden herkend.

6. Ga in Lyra naar Instellingen Migratietool.

7. Open de verwerkte migratie.

8. Klik op Upload document onder Sync stock data.

9. Selecteer de fulfilmentklanten voor wie je de voorraad wilt updaten.

10. Klik op Sync voorraadlocaties.

11. Activeer nu de webshops van de fulfilmentklanten die je wilt gaan verwerken.

12. Deactiveer in Picqer de webshop van de fulfilmentklanten die je wilt gaan verwerken.

13. Gefeliciteerd! Herhaal nu dit proces totdat je alle klanten hebt toegevoegd.